Лікарка розповіла, чи існує “слабкий імунітет” і як зрозуміти, чому дитина часто хворіє

Щоб тримати імунітет в здоровій формі не потрібно скуповувати полівітаміни.

За словами Анастасії Шелевицької, дитячої лікарки Києва, імунітет — це складна система, що складається з багатьох ланок, роботи багатьох клітин, які активно взаємодіють між собою. І ми не можемо говорити про слабкий чи сильний імунітет.

Педіатриня говорить, що здорова дитина, яка не має проблем з імунною системою, може хворіти до 10 разів на рік звичайним изастудами або ГРВІ. І ці захворювання не мають ускладнюватися, мають бути у легкому перебігу.

” Якщо ж дитина протягом року має кілька епізодів пневмоній, бронхитів, обструктивних бронхитів, можливо отитів чи інших захворюівань, то тоді важливо проговорити все це з лікарем і скласти план обстежень і спостережень”, — говорить Шелевицька.

Лікарка зауважила, що для того щоб тримати імунітет в здоровій формі не потрібно скуповувати полівітаміни. Достатньо того щоб дитина підтримувала здоровий спосіб життя. Тобто, мала достатню фізичну активність, щоденні прогулянки на свіжому повітрі, збалансований раціон харчування — овочі, фрукти, каші, м’ясо, рибу.

“Єдиний вітамін, який ми не можемо отримати від харчування — це вітамін Д. Але його дозування має прописати лікар”, — додала педіатр.

Джерело

Поділись


Новини партнерів