Чим корисна лохина для організму людини

Наступного разу, коли ви підете у супермаркет, обов’язково придбайте кошик з лохиною. Цей літній смаколик не лише досягає свого піку зрілості прямо зараз, але є й розумним вибором протягом року як у свіжому, так і у замороженому вигляді.

Антоціан, антиоксидант, який надає лохині її колір, володіє потужними властивостями, що допомагають боротися із запаленнями і захищати клітини. Крім того, цей натуральний продукт з солодким смаком практично не містить калорій у порівнянні з деякими іншими десертами. Однак є ще багато причин додати лохину практично в усе, що ви їсте.

Харчова цінність

Розмір порції: 1 склянка:

  • калорії — 85 ккал;
  • жири — 0,5 г;
  • вуглеводи — 21 г;
  • харчові волокна — 3,6 г;
  • цукор -15 г;
  • білки — 1,1 г;
  • калій — 14 мг;
  • вітамін С — 24 % добової норми;
  • вітамін В6 — 5 % добової норми.

Користь лохини для здоров’я

Вона не лише багата на вітамін С, але й може декількома способами надати потужний імпульс вашому тілу:

Зниження ризику розвитку хронічних захворювань

Антиоксиданти, що містяться у ягодах, можуть знизити ризик розвитку цілого ряду захворювань, зменшуючи запалення і борючись з вільними радикалами.

Поліпшення здоров’я мозку

Флавоноїди, що містяться у лохині, можуть знизити ризик розвитку когнітивних відхилень і деменції, покращуючи кровообіг і захищаючи клітини мозку від пошкоджень.

Більш здорове серце

Деякі дослідження пов’язують споживання лохини зі зниженням кров’яного тиску. Оскільки лохина багата на поліфенольні сполуки, які допомагають вашим кровоносним судинам, вона вважається кардіозахисною їжею.

Ось що ще вам потрібно знати, перш ніж зробити смузі з лохини:

Чи є лохина суперфудом

Більшість продуктів з високим вмістом антиоксидантів відомі як “суперфуди”, але це поняття насправді не визначене і не має чіткого значення. Але лохина відрізняється одним з найвищих вмістів антиоксидантів, що робить її крихітним джерелом харчування, яке добре поєднується з великою кількістю різних страв і закусок. Незалежно від цього, набирайте більше фруктів і овочів, незважаючи ні на що.

Чи корисна лохина у замороженому вигляді

Ягоди можуть зробити будь-які закуски неймовірно солодкими, ситними і насиченими поживними речовинами незалежно від сезону. Як саме? Фермери заморожують ягоди у розпал літнього врожаю (часто протягом декількох годин після того, як вони були зібрані!) для максимальної користі для здоров’я й збереження найкращого смаку.

Чи сприяє споживання лохини зниженню ваги

Набрати вагу можна від будь-якої їжі, якщо споживати її у надлишку, але коли справа стосується лохини, це не настільки легко зробити. Повний стакан містить лише 80 калорій і до 9 г клітковини — це комбінація, яка допоможе вам насолодитися максимальним смаком і повнотою з мінімальною кількістю калорій.

Чи надає лохина енергію

Поєднання розчинної і нерозчинної клітковини у ягодах може допомогти уповільнити швидкість травлення у шлунково-кишковому тракті, сприяючи більш рівномірному надходженню цукру у кров і більш стабільному та тривалому заряду енергії! Ця властивість також робить лохину розумним вибором для діабетиків або інших людей, що стежать за рівнем цукру у крові.

Як можна їсти лохину

Додавати лохину у свій раціон харчування у будь-якому вигляді — вже чудово! Приправте салати і соте висушеними ягодами, урізноманітніть газовану воду або несолодкий чай замороженими ягодами, використайте свіжу лохину для приготування домашніх смузі, додайте у пластівці, млинці та десерти, або їжте її у якості перекусу для максимальної користі вашому здоров’ю.

Джерело

Поділись


Новини партнерів