Офтальмологи перерахували можливі симптоми небезпечних хвороб в очах

Туман в очах або втрата чіткості видимої картинки, а також інші симптоми, помітні в очах, можуть вказувати на небезпечні хвороби.

Британські офтальмологи перерахували ті можливі симптоми небезпечних хвороб, які можуть виникнути в очах, про це пише видання Daily Mail. За словами медиків, очі можуть говорити про розвиток пухлини головного мозку.

Набрякання зорового нерва або так звана тінь в глибині очей виникає при ряді серйозних захворювань, серед яких пухлина головного мозку, – попереджають експерти.

Ще один можливий симптом – це туман в очах. За словами офтальмологів, так може заявляти про себе цукровий діабет, при якому високий рівень цукру в крові погіршує стан судин сітківки.

Хвороби печінки можуть бути дуже небезпечними і на їх наявність можуть вказувати жовтуваті білки очей, що в свою чергу говорить про надлишок білірубіну.

Порушена чіткість зору, при якій людина відчуває нудоту, бачить спалахи світла або райдужні кола, є однією з ознак глаукоми, яка характеризується підвищеним внутрішньоочним тиском, пошкодженням зорового нерва. У свою чергу, поступово відбувається затуманення зору або побілілі зіниці очей, що є симптомами катаракти.

Крім того, за симптомами в очах можна запідозрити інсульт.

«Біль, плаваючі перед очима сірі плями і відчуття, що на око щось тисне», – перерахував офтальмолог Ян Чарльз Уайт.

Поділись


Новини партнерів