Дієтолог пояснила, в яких випадках сир потрібно виключати з раціону

Дієтолог Ганна Білоусова розповіла, якій категорії людей потрібно відмовитися від вживання сиру. Фахівець зазначила, що прямих протипоказань до вживання сиру не існує, проте його вживання потрібно обмежити пацієнтам з хворобами судин і серця, цукровим діабетом, а також людям з надмірною масою тіла.

«Одна або дві скибочки – це будь ласка, оптимальна доза. Скибочкою ми вважаємо те, що у нас продається в нарізці», – пояснила лікар. За її словами, якщо є якісь протипоказання щодо вживання солі, то потрібно відмовитися від моцарели, фети і бринзи. Людям зі схильністю до алергічних реакцій дієтолог радить відмовитися від вживання сиру з пліснявою. Також він може становити небезпеку для людей, які постійно скаржаться на сильний головний біль.

Якщо є непереносимість молока, то в невеликих кількостях сир можна вживати, однак не можна його поєднувати з іншими продуктами. Якщо говорити про кращі поєднання, то дієтолог радить вживати сир разом з овочевим салатом, оскільки велика частина холестерину і жиру зв’яжеться з рослинними волокнами і швидко вийде з організму. Якщо поєднувати сир з іншими продуктами, він може дати додаткове навантаження на підшлункову залозу і печінку.

Поділись


Новини партнерів