Секрет довголіття в простому напої: знижуємо ризик гіпертонії і серцевих захворювань

Харчування має важливе значення. Так як воно діє в якості своєрідного “буфера” проти багатьох хронічних хвороб, почасти саме від нього залежить тривалість життя

Важливо і не тільки те, що людина їсть, а й те, які напої вона п’є. Так, в дослідженні, опублікованому в журналі Earth Environment Science, вивчався вплив якості питної води на здоров’я і довголіття. Вчені відзначають, що вона є важливим джерелом мікроелементів. І, в свою чергу, зміни в складі питної води і грунтових вод призводять до зміни ризиків для здоров’я, пов’язаних з цими мікроелементами. Команда дослідників зазначає: висока якість питної води є чинником формування “феномена місцевого довголіття”, яким відрізняються жителі певних регіонів.

Також важливо пити достатню кількість води. Зневоднення організму підвищує кров’яний тиск і ризик серцевих захворювань, так як серцю стає важче працювати. Крім того, вода знижує денну втому, покращує пам’ять, живить шкіру, сприяє виведенню “токсинів” з організму, регулює теплообмін, вона необхідна для хорошого травлення і кровообігу.

За словами дієтологів Джульєтт Келлоу і Сари Брюер, щоденні потреби у воді залежать від ваги, віку, статі, рівня активності і клімату, в якому живе людина. Як правило, жінкам слід випивати близько двох літрів води щодня, а чоловікам – дві з половиною літри, заявляють експерти.

Джерело

Поділись


Новини партнерів