Для серця і довголіття: трав’яний чай здатний продовжити життя

Не секрет, що трав’яні чаї мають різні корисні властивості для здоров’я і навіть можуть запобігати розвитку хронічних захворювань. Одним з найпопулярніших вважається чай з гібіскуса.

Згідно з численними дослідженнями, напій має переваги перед іншими видами чаю. Він вважається хорошим природним засобом для боротьби з гіпертонією, а, за словами деяких вчених, навіть може продовжити життя. Особливо фахівці виділяють кілька корисних властивостей гібіскуса.

Знижує рівень холестерину

Дослідження, проведене на пацієнтах з діабетом II типу і опубліковане в NLМ, показало, що гібіскус здатний знизити рівень “поганого” холестерину і тригліцеридів, захищаючи тим самим організм від серцево-судинних захворювань. Крім того, його гіполіпідемічні та гіпоглікемічні властивості можуть бути корисними для людей, які страждають від високого рівня цукру в крові.

Покращує здоров’я печінки

Згідно з дослідженням, опублікованим в Food & Function Journal, антиоксидантні властивості чаю допомагають в лікуванні захворювань печінки. За словами вчених, у добровольців, які приймали екстракт гібіскуса протягом 12 тижнів з жировою хворобою печінки, спостерігалося значне поліпшення стану.

Має протизапальну дію

Чай з гібіскуса містить антиоксиданти, які можуть захищати організм від хвороб за рахунок нейтралізації вільних радикалів, здатних викликати різні запалення. Зокрема, в ході дослідження, опублікованого в журналі Drug and Chemical Toxicology, вчені прийшли до висновку, що екстракт гібіскуса знижував вплив вільних радикалів на організм лабораторних щурів на 92%. Згідно з іншим дослідженням, трав’яний напій може продовжити життя на кілька років, підтримуючи загальний стан здоров’я. Крім того, чай багатий вітаміном С, який необхідний для сильної імунної системи.

Знижує тиск

Вчені з Американської кардіологічної асоціації (AHA) заявили, що чай з гібіскуса значно знижує артеріальний тиск у дорослих з передгіпертензією і помірною гіпертензією. Дослідження, опубліковане в Journal of Ethnopharmacology, показує, що гібіскус також має кардіозахисні властивості, що може бути корисним для людей, які страждають від гіпертонії та пацієнтів з високим ризиком серцево-судинних захворювань.

Джерело

Поділись


Новини партнерів