Найпоширеніші симптоми раку яєчників

Рак яєчників – серйозне захворювання, і не можна ігнорувати його перші ознаки. Рак яєчників може вплинути на вашу повсякденне життя під час і після лікування. Як і у випадку з більшістю видів раку, ніж раніше ви його розпізнаєте і зверніться за лікуванням, тим вищі ваші шанси на одужання.

Симптоми раку яєчників, особливо його ранні ознаки, важко розпізнати. Їх часто можна сплутати з менш серйозними захворюваннями, такими як синдром роздратованого кишечника (СРК).

Рак яєчників може викликати кілька ознак і симптомів. У жінок, швидше за все, з’являться симптоми захворювання, якщо воно поширилося, але навіть рак яєчників на ранній стадії може викликати їх, тому ви повинні вжити заходів, якщо вони у вас з’являться.

Американське онкологічне товариство виділило чотири ознаки раку яєчників, в тому числі:

Відчуття постійного або частого здуття живота або здуття живота.

Біль або дискомфорт в області таза або живота (живота).

Проблеми з прийомом їжі, швидке відчуття ситості або зниження апетиту.

Симптоми з боку сечовивідних шляхів, такі як потреба в сечовипусканні частіше або терміново, ніж зазвичай.

Національна служба охорони здоров’я рекомендує вам звернутися до терапевта, якщо ви відчуваєте здуття живота, особливо якщо це відбувається більше 12 разів на місяць.

Або якщо у вас є інші симптоми, які не зникнуть. Вам слід звернути особливу увагу на ці симптоми, якщо ви старше 50 років або маєте сімейний анамнез раку яєчників або грудей.

Якщо ви вже зверталися до терапевта і ваші симптоми тривають або погіршуються, поверніться до нього і поясніть це.

Джерело

Поділись


Новини партнерів