Високий тиск: три продукти, яких варто уникати при гіпертонії

Високий кров’яний тиск підвищує ризик серцевих захворювань та інсульту, оскільки пошкоджує стінки артерій. Часто причиною захворювання стає неправильний спосіб життя і нездорове харчування. Хоча шкода деяких продуктів очевидний, про приховану небезпеку інших мало хто здогадується.

Головна проблема пов’язана з доданим цукром, розповіли лікарі з Blood Pressure UK. “Продукти з додаванням цукру, як правило, висококалорійні, але часто мають дуже низьку харчову цінність або не мають її зовсім. Додаткова енергія може змусити вагу рости, що може підвищити кров’яний тиск”, – пояснили фахівці.

На думку медиків, велика кількість цукру містять такі приправи, як кетчуп, майонез і заправки для салатів. Ці продукти варто виключити з раціону людям, які борються з гіпертонією, додали медики.

Читайте також: 10 рідкісних і дивних хвороб
З іншого боку, знижувати кров’яний тиск можуть продукти, багаті калієм. Як пояснили в Американській кардіологічній асоціації (AHA), чим більше калію вживає людина, тим більше натрію виводиться з організму. “Калій також допомагає зняти напругу в стінках кровоносних судин” – пояснює AHA.

Добрими джерелами цього мінералу вважаються фрукти, овочі, нежирні молочні продукти, а також риба. Крім того, калієм багаті:

  • абрикос;
  • авокадо;
  • грейпфрут і грейпфрутовий сік;
  • зелень;
  • палтус;
  • лімська квасоля;
  • гриби;
  • апельсини і апельсиновий сік.

Джерело

Поділись


Новини партнерів