Фахівці назвали дієту, яка знижує ризик смерті від всіх причин на 50%

Зв’язок між дієтою і довголіттям продовжує зміцнюватися завдяки дослідженням. Існує безліч різних дієтичних підходів, які допомагають зводити бар’єри проти хронічних захворювань, таких як хвороби серця, але один, здається, вигідно відрізняється від інших. Було доведено, що середземноморська дієта забезпечує безліч переваг для здоров’я, які в сукупності продовжують життя.

Вчені в дослідженні, опублікованому в Середземноморському журналі харчування та метаболізму, провели огляд існуючої літератури з середземноморської дієти, щоб з’ясувати, якою мірою цей популярний дієтичний підхід збільшує тривалість життя.

Вони процитували метааналіз проспективних когортних досліджень, опублікованих з 1966 по 2008 роки (які включали понад 1,5 мільйона суб’єктів), які показали, що строге дотримання середземноморської дієти «пов’язане зі значним поліпшенням стану здоров’я, про що свідчить зниження загальної смертності (9%), смертності від серцево-судинних захворювань (9%), захворюваності або смертності від раку (6%) і захворюваності хворобами Паркінсона та Альцгеймера (13%)».

З огляду на його вплив на хронічні захворювання, не дивно, що разом зі здоровим способом життя він може продовжити тривалість життя.

«Деякі дослідники намагалися зрозуміти, як середземноморська дієта може сприяти досягненню здорового старіння», – відзначили дослідники огляду.

Вони виділили одне примітне дослідження, яке показало, що дієта може збільшити тривалість життя.

Лонгітюдне дослідження, проведене в Європі (HALE), метою якого було оцінити зв’язок певної дієти і способу життя з рівнем смертності серед населення похилого віку, показало, що навіть у віці від 70 до 90 років після середземноморської дієта в контексті здорового способу життя знижує всі причини смерті більш ніж на 50%”.

Поділись


Новини партнерів