Експерти назвали цілющі властивості ожини

Ягоди ожини можна їсти і свіжими, і замороженими: при такому зберіганні корисні властивості зберігаються.

Поліпшення здоров’я мозку

Згідно з дослідженнями, регулярне вживання ягід, в тому числі ожини, може поліпшити здоров’я мозку і допомогти запобігти втраті пам’яті, викликану старінням. Антиоксиданти, що містяться в ягодах, допомагають боротися з вільними радикалами і змінюють взаємодію нейронів мозку. Це може допомогти зменшити запалення мозку, яке призводить до когнітивних і рухових проблем, характерних для старіння.

Покращення травлення

Ожина є джерелом як нерозчинної, так і розчинної клітковини, необхідної для оптимального функціонування травної системи. Нерозчинна клітковина ожини сприяє легкому і кращому всмоктуванню води в товстому кишечнику. Це сприяє регулярному випорожненню кишечника, позбавленню від закрепів і здоровому травленню.

Жарознижувальний і протизапальний засіб

Основними діючими компонентами в цьому випадку є флавони, які працюють спільно з саліциловою кислотою, відомим природним аспірином

Джерело

Поділись


Новини партнерів