Вода з ранку – так, лимон і мед – ні. Проктолог розповіла, що корисно для роботи шлунка і кишечника

Лікар дала поради щодо поліпшення роботи кишечника

За що кишечник вам не буде вдячний?

Для мільйонів людей кожен новий ранок починається зі склянки води. Це допомагає запустити процес метаболізму і корисно для відновлення клітин крові. При цьому багато людей для більшої користі додають в воду свіжовичавлений лимонний сік. Вважається, що він тонізує і додає сил для нових звершень. Однак дочекатися бажаного ефекту вдасться далеко не всім. Чому – пояснила онколог і проктолог Олена Смирнова.

Вона розповіла, що найкращий початок нового дня – стакан питної води і обов’язково без лимона. І тим більше без меду!

– Лимон може бути агресивний для слизової шлунка і кишечника, а мед – це «цукровий» удар по підшлунковій, яка з ранку явно не готова до таких сюрпризів, – підкреслила медик.

Здоров’я в порядку – спасибі зарядці!

Зміцнити здоров’я і розігнати метаболізм допоможуть і фізичні вправи. При цьому ходити щодня в тренажерний зал або басейн зовсім не обов’язково. Досить приділяти зарядці кілька хвилин в день.

Кращі вправи для стимуляції роботи кишечника:

1. Встаємо прямо, спина рівна, ноги ширше плечей. Руки піднімаємо над головою і зв’язуємо пальці, щоб внутрішня сторона долонь була вгору. Плавно нахиляємось то в одну сторону, то в іншу;

2. Лежимо на підлозі, по черзі підтягуємо до живота зігнуті в колінах ноги;

3. Сидимо на підлозі, ноги вперед, перевалюємося по черзі на сідниці і рухаємося вперед.

Стеж за тим, що в тарілці

На сніданок слід обов’язково їсти білок (відварне яйце або сир) або повільні вуглеводи (кашу з круп, наприклад, вівсяну) з обов’язковим додаванням овочів.

– Обід – найпотужніший прийом їжі, – впевнена онколог. – Тут повинен бути білок (м’ясо або риба), повільні вуглеводи. Ідеальний обід: нежирний суп, м’ясо або риба, салат зі свіжих овочів, вінегрет.

Між прийомами їжі можна перекушувати. Однак порції повинні бути невеликими і продукти – тільки корисними. Наприклад, можна їсти фрукти, овочі. При бажанні можна запекти їх в духовці або відварити в пароварці.

На вечерю краще не готувати складних гарнірів на кшталт картоплі, каш або макаронів. Ідеально покласти в тарілку шматок м’яса або риби і овочі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів