Кардіолог назвала продукти, які знижують тиск

Лікар-кардіолог Валентина Байдіна перерахувала продукти, що знижують артеріальний тиск. Коли тиск зростає, судини звужуються, отже, їх необхідно розширити.

За словами лікаря, найкраще знизити тиск допомагає молочна кислота. Вона міститься в кефірі, ряжанці, сирі, які слід вживати в помірних кількостях, близько однієї склянки.
Гіпертонікам корисний чай каркаде, так як багатий антиоксидантами і вітаміном C. Також кардіолог порадила пити кокосову воду, яка має сечогінні властивості, і какао, в якому багато калію, в кількості близько 200 мілілітрів.

«До продуктів, що знижують артеріальний тиск, відносяться фрукти і овочі, багаті вітаміном С: грейпфрути, апельсини, лимони, а також вода з лимоном. Корисні буряк і буряковий напій, в якому буряковий сік і вода знаходяться в співвідношенні “один до одного”. Буде достатньо однієї склянки: при більшій кількості напій викликає порушення стільця», – зазначила лікар.

Кардіолог порадила їсти часник, в якому присутня ефірна речовина аліцин, яка може розслабити стінки судин, а також шпинат, кріп і петрушку. Однак харчування – це допоміжна міра, знижувати тиск слід препаратами, які призначені медиками.

Поділись


Новини партнерів