Медики назвали кращу дієту для здоров’я серця

Від роботи серцево-судинної системи залежить функціонування всього організму і самопочуття людини. Фахівці склали рейтинг продуктів, які необхідно включити в щоденний раціон пацієнтам із захворюваннями серця і судин, а також тим, хто входить до групи ризику. Як підкреслили медики, ці продукти сприяють виведенню поганого холестерину і розслаблюють кровоносні судини.

В першу чергу, фахівці рекомендують щодня вживати велику ложку насіння льону. Цей унікальний продукт можна додавати в кисломолочні напої, а також в різні салати. Насіння льону відноситься до унікального виду клітковини, яку практично неможливо знайти в інших продуктах. Насіння льону сприяє зниженню тиску і виведенню поганого холестерину.

В якості перекусу медики рекомендують вживати мигдаль або волоський горіх. У жменьці горіхів міститься рекордна кількість антиоксидантів і вітамінів, які покращують роботу всього організму. В ході дослідження вчені з’ясували, що щоденне вживання мигдалю знижує ризик інфаркту на рекордні 35%.

Як не дивно, в рейтинг корисних продуктів для серця лікарі включили картоплю. За їх словами, важливу роль відіграє спосіб приготування цього коренеплоду. Фахівці радять його запікати або варити просто в шкірці. Такий спосіб приготування допоможе забезпечити організм великою кількістю калію, який необхідний для зниження тиску і для нормальної роботи серця.

Поділись


Новини партнерів