Менш ніж за 15 хвилин. Дев’ять простих способів швидко зняти стрес, які реально працюють

Відчуваєте себе вичавленим як лимон? Не можете впоратися з тривогою і напругою? Візьміть на озброєння ці прості і швидкі способи зняти стрес і заспокоїти нерви.

Лише чверть години вам знадобитися для того, щоб позбутися стресу, зняти напругу і відчути себе набагато краще, стверджують експерти Webmd.

1. Помедитуйте

Зробіть коротку перерву для медитації. Це просто: сядьте спокійно, закрийте очі і зосередьтеся на своєму диханні. Якщо раптом відволічетеся, просто знову поверніть увагу до дихання. Після цього ви відчуєте себе більш спокійним і позитивно налаштованим.

2. Вийдіть на вулицю

Вийдіть на вулицю на кілька хвилин, щоб посидіти на сонечку, помилуватися квітами або просто подихати свіжим повітрям. Дослідження показують, що навіть кілька хвилин, проведених на вулиці, можуть зняти стрес, зарядити вас енергією, поліпшити пам’ять і зменшити занепокоєння.

3. Посмійтеся

Прочитайте кілька сторінок смішний книги, подивіться уривок з улюбленим коміком або зателефонуйте другу, який завжди вас смішить. Сміх піднімає настрій, а також стимулює роботу серця, легенів і м’язів. Це змушує мозок виділяти більше ендорфінів, розслаблює м’язи і покращує кровообіг.

4. Подумайте про хороше

Візьміть ручку і перерахуйте хоча б кілька речей, за які ви сьогодні вдячні. Подумайте про свої стосунки, про те, що було добре, і про будь-які позитивні сторони вашого життя – великі чи малі. Люди, які так чинять, відчувають себе краще, і їх менше турбує стрес. І це може зайняти зовсім небагато часу.

5. Послухайте музику

Поставте що-небудь бадьоре! Увімкніть кілька своїх улюблених пісень, щоб розслабитися і підняти собі настрій. Дослідження показують, що музика здатна зменшити занепокоєння і навіть зняти біль. Якщо відчуваєте бажання встати і потанцювати – так і зробіть!

6. Прогуляйтесь

15 хвилин цілком достатньо. Прогулянка по околицях підніме настрій і позбавить від стресу. В голові порожнеча? За даними досліджень, саме прогулянка може стимулювати творче мислення. Не виключено, що свіжа ідея знаходиться в декількох кроках від вас.

7. Виконайте розтяжку

Встаньте і дотягнися до пальців ніг. Зробіть невелику перерву, щоб акуратно розтягнути шию, плечі, поперек, ноги. Спробуйте рухи йоги, наприклад, собаку мордою вниз, позу гори або кішку-корову. Коли ви розтягуєтеся, це знижує стрес і розганяє кров.

8. Зробіть невелику справу, яку довго відкладали

Напевно в списку справ у вас є якесь маленьке завдання, до якої ніяк не доходять руки. Поміняйте лампочку, дайте відповідь на повідомлення електронної пошти, призначте зустріч. І викресліть цю задачу зі списку. Задоволення від того, що ви робите щось маленьке, допоможе зняти стрес і дасть вам стимул для вирішення чогось більшого.

9. Поспілкуйтеся

Зателефонуйте другові і поговоріть з ним пару хвилин, напишіть члену сім’ї і дізнайтеся, як у нього справи, домовтеся з колегою про зустріч за кавою. Контакти з іншими людьми зміцнюють соціальні зв’язки і дають вам більше підтримки. Дослідження підтверджують: міцні стосунки – один з найкращих способів стати щасливіше.

Джерело

Поділись


Новини партнерів