Артрит: спеція, яка зменшує симптоми і біль в суглобах

Якщо вам поставили діагноз артрит, вам може бути корисно додати більше куркуми в свій раціон.

Найпоширеніший тип артриту – остеоартрит. Стан викликаний зносом гладкого хряща між суглобами. Є кілька методів лікування, які допомагають полегшити деякі симптоми у пацієнтів з артритом.

Однак ви також можете уникнути болю в суглобах, просто додавши трохи більше куркуми в свій раціон.

Куркума – це жовто-оранжева спеція, яка зазвичай використовується в карі, щоб надати йому характерного кольору. Вона росте як корінь, але також відноситься до сімейства імбирних і використовується в лікувальних цілях протягом сотень років. Її лікувальні властивості пов’язані з її активним інгредієнтом – куркуміном.

Куркумін є природним протизапальним засобом, тому він може бути корисний деяким пацієнтам з остеоартритом.

LloydsPharmacy:

«Куркума історично використовувалася альтернативними цілителями для лікування болю і набряків. Вона містить речовину під назвою куркумін, який, як вважається, має протизапальні властивості. Кращий спосіб вживання куркуми – це приймати її у вигляді капсул. Деякі добавки також містять чорний перець, який, як вважається, допомагає організму засвоювати більше куркуміну».

Але до цих пір неясно, чи отримають пацієнти з ревматоїдним артритом користь від куркуми так само, як і пацієнти з остеоартритом.

Ви завжди повинні проконсультуватися з лікарем, перш ніж приймати рішення про додавання куркуми в свій раціон, і її ніколи не слід використовувати в якості заміни прописаних ліків.

Поділись


Новини партнерів