
Гречка – популярний гарнір і чудова повноцінна страва. Гречана крупа багата різними вітамінами, мінералами і клітковиною. Вона чудово насичує і збагачує організм білком. Однак певні поєднання з іншими продуктами, можуть провокувати проблеми з шлунково-кишковим трактом. Про це розповіла Тетяна Бочарова, лікар-ендокринолог. Вона попередила, з чим не можна поєднувати гречку.
Експерт зауважила, що гречана крупа – це гіпоалергенний продукт. Вона присутня у величезній кількості дієт, які спрямовані на лікування і профілактику різного роду недуг.
Бочарова зазначила, що випадки індивідуальної непереносимості цієї крупи надзвичайно рідкісні. Негативні наслідки можуть виникнути тільки при надмірному вживанні гречки. Це пов’язано з тим, що клітковина, яка присутня в продукті, може спровокувати здуття і газоутворення.
Ендокринолог порадила звернути особливу увагу на поєднання гречаної крупи з різними продуктами. При проблемах з кишечником, не потрібно вживати гречку з напівфабрикатами з м’яса або жирною рибою. Це може стати причиною бродіння і відчуття важкості в шлунку. Крім того, Бочарова зазначила, що цю крупу небажано заливати окропом, краще добре проварити. Приготована таким чином вона буде легше засвоюватися організмом.