Середземноморська дієта дозволить уникнути раптової зупинки серця

Раптова зупинка серця – страшна перспектива, з якою стикаються сотні тисяч людей щороку. При цьому вченим не завжди зрозуміло, що викликає смерть людини на тлі різкого припинення серцевої діяльності, і тому дуже важливо дізнатися про способи запобігти цій патології.

Недавнє дослідження показало, що в південноєвропейських країнах з високим розповсюдженням середземноморської дієти ризик раптової зупинки серця значно нижчий. Останні роки вчені найретельнішим чином аналізують, які саме чинники можуть спровокувати цю страшну патологію, яка за короткий час вбиває людину в разі ненадання екстреної допомоги. На жаль, далеко не у всіх публічних місцях сьогодні є дефібрилятори, а якимось іншим способом “завести” серце, що зупинилося практично неможливо.

Відразу кілька досліджень показали, що вживання певних продуктів протягом тривалого періоду часу зміцнює здоров’я людей. А тим самим зменшується і ризик раптової зупинки серця. Особливо великий ефект продемонструвала в цьому плані середземноморська дієта.

Вона включає велику кількість рослинної їжі, оливкової олії, горіхів, риби і морепродуктів. У середземноморської дієти багато потрібних для здоров’я серцево-судинної системи “корисних” жирів. Західна дієта містить безліч шкідливих жирів, вона збільшує ризик раптової зупинки серця, пише The Health Site.

Поділись


Новини партнерів