Виявляється, для здоров’я і красивої фігури необхідно налягати тільки на одну частину курки і це не всіма улюблені стегенця.
Курятина вважається дієтичним видом м’яса, який обов’язково повинен бути присутнім в раціоні сучасної людини. Дієтологи радять їсти куряче м’ясо щодня, замінюючи ним свинину і баранину. А ось від яловичини відмовлятися не варто, тому що в ній міститься більше заліза, ніж у курятині та іншому м’ясі.
Яка частина курки найкорисніша, а яку краще часто не їсти?
Вчені проводили масу досліджень, в ході яких вираховували кількість холестерину і жирів, що містяться в цілій курці і в її окремих частинах. У підсумку вони прийшли до висновку, що грудинка і філе – це самі дієтичні і, відповідно, корисні частини птиці, тому що в них найменше холестерину і жиру.
Улюблені всіма стегенця або ніжки є найбільш жирними і містять в собі багато холестерину, також шкідливими для здоров’я можна назвати курячі крильця, якщо ще й враховувати той фактор, що ці частини курки зазвичай смажать або запікають у духовці, а це значить, що до власного тваринного жиру додається ще і канцерогенний – від пересмаженого рослинного масла.
Звичайно, дієтологи дозволяють їсти усі частини курячої тушки, але бажано попередньо очищати її від шкіри і видимих жирових прошарків, а також обирати такі способи приготування, як: варіння на пару, варіння у воді, запікання в фользі без масла, приготування на грилі або барбекю, але не тримати перед цим м’ясо курки в майонезному маринаді.
Грудинка і куряче філе корисні абсолютно для всіх – для дорослих і дітей. Її можна їсти кожен день. Вона принесе максимум користі травній системі і здоров’ю в цілому. Але це, до речі, не означає, що тепер ви повинні їсти тільки ці частини курки.
Унікальні властивості курячого м’яса, про які ви могли не знати :
1. Курка легко перетравлюється, тому її часто рекомендують їсти людям, у яких є захворювання шлунково-кишкового тракту.
2. Куряче м’ясо сприяє засвоєнню кальцію в організмі, чим не може похвалитися, наприклад, свинина.
Читайте також: Цей напій врятує вас від похмілля
3. Курятина лікує застуду і допомагає швидше одужати при ГРВІ, особливо популярний в даному випадку курячий бульйон.
4. Курячі грудки – краще дієтичне блюдо, що дозволяє людині з надмірною масою тіла поступово скидати зайві кілограми.
Дієтологи радять придивитися саме до курятини, тому що це один з найбільш смачних і корисних видів м’яса, з якого можна приготувати тисячу різноманітних страв.