Експерти розповіли, що ранковий душ може завдати більше шкоди, ніж користі

За словами Шеріл Літгоу, медика Benenden Health, щоденний душ може негативно позначитися на здоров’ї шкіри.

Ранковий душ може знизити рівень стресу, зарядити вас енергією і змити нічні токсини. Однак щоденний душ – не зовсім нешкідливе заняття.

Шеріл Літгоу, медик з Benenden Health пояснила:

«Після міцного нічного сну перша думка для багатьох – прокинутися та прийняти душ. Хоча цей ритуал допоможе нам прокинутись і ефективно управляти накопиченими в організмі запахами, насправді він може завдати більше шкоди, ніж користі».

За словами Літгоу, проблема полягає в порушенні крихкого балансу в організмі, який допомагає підтримувати здорову структуру шкіри. Підтримання здорової структури шкіри залежить від жиру, який виробляється нашим організмом, і м’якого балансу корисних бактерій і мікроорганізмів.

Як пояснила Шеріл, щоденний душ, особливо з гарячою водою, може порушити процес підтримки здорової шкіри, а також викликати сухість, подразнення і свербіж. Суха шкіра має більше шансів запропонувати більш низький захист від інфекцій і алергенів з бактеріями, такими, що порушують бар’єри.

Літгоу попередила, що надмірне очищення різних ділянок тіла також посилює проблему.

«У нашому способі життя гермафобів ми використовуємо антибактеріальні продукти, які, знову ж таки, знищують всі типи бактерій, включаючи ті, які корисні для нашої шкіри». В результаті наша імунна система менш ефективна в боротьбі не тільки зі шкідливими бактеріями, але й з хорошими».

Рекомендації

Відхиліться від щоденного ритуалу прийняття душу, просто вимийте важливі ділянки тіла і дозвольте своїм здоровим мікроорганізмам процвітати.

Це не точна наука, але, як правило, якщо приймати душ не кожного дня, це може принести користь для здоров’я. Хоча ідеальної частоти не існує, експерти припускають, що для більшості людей достатньо приймати душ кілька разів на тиждень.

Поділись


Новини партнерів