Дієтолог розповіла, яким людям не варто навіть думати про схуднення

Скинути зайві кілограми можна без виснажливих дієт і важких вправ – для цього потрібно підвищити кількість клітковини в раціоні. Але існують люди, які ніколи не зможуть схуднути.

Як зазначив фахівець, є якийсь усереднений обсяг калорій, вживаючи який, можна розраховувати на схуднення. Точну формулу вивести дуже складно, так як двоє людей, які ведуть ідентичний спосіб життя і їдять однакову їжу, витрачатимуть різну кількість калорій.

“Можна підібрати умови, в яких ваш обмін речовин буде працювати оптимальним чином. Це в цілому досить прості умови: їжа без очевидно шкідливих продуктів, нормальний рівень фізичної активності, повноцінний нічний сон. Не завадить ще й такий фактор, як позитивний настрій”, – сказав Гінзбург.

Але потрібно розуміти, що є люди, які не зможуть схуднути. І не через фізіологічні причини, а через те, що умови, необхідні для схуднення, не сумісні з їхнім способом життя.

“Мова йде про такі поняття, як якість життя, життєві цілі, сенс життя. Наприклад, людина не може відмовитися від якоїсь їжі або дотримуватися режиму фізичної активності. Не може і все тут, навіть розуміючи, що тим самим вона робить схуднення неможливим”, – заявив дієтолог.

Поділись


Новини партнерів