Не менш небезпечний, ніж куріння: лікарі назвали фактор ризику ранньої смерті

До загальноприйнятих вимог збереження здоров’я, таких як не курити, більше рухатися, не зловживати алкоголем, треба додати ще одну, впевнені вчені

Важливе відкриття

Американські вчені провели ряд досліджень роботи серця і прийшли до несподіваного висновку. Отриманий результат їх шокував і зажадав коригування загальноприйнятих фраз про «секрет довгого і здорового життя».

Виявилося, що в групу ризику передчасної смерті необхідно включати тих, у кого діагностовано низький рівень омега-3 жирних кислот. Автори досліджень впевнені, що цей фактор не менш важливий, ніж куріння, яке в середньому укорочує життя людини на 4 роки.

Хто в групі ризику?

До несподіваного висновку вчені прийшли, уважно вивчивши дані медичних досліджень і спостережень більше 2500 чоловік у віці від 66 до 73 років.

З’ясувалося, що на смертність від серцево-судинних захворювань впливає рівень жирних кислот класу омега 3 в плазмі або мембранах червоних кров’яних тілець, еритроцитів. Чим їх більше, тим міцніші судини.

Зокрема, люди з найвищим індексом омега-3 приблизно на 33 відсотки менше схильні до ризику смерті протягом наступних років в порівнянні з людьми з найнижчим значенням цього індексу.

Все можна виправити

Однак є і хороша новина – навіть якщо нинішні показники не радують ні вас, ні лікарів, ще не пізно все виправити. Допоможе в цьому спеціальна дієта – зі збільшенням частки продуктів, багатих омега-3 кислотами. Коли підніметься рівень важливих кислот в організмі, підростуть і шанси стати довгожителем.

Так, у жителів Японії середній індекс омега-3 перевищує 8 відсотків, очікувана тривалість життя приблизно на п’ять років більша, ніж в Сполучених Штатах, де середній індекс омега-3 – близько 5 відсотків.

Так що, якщо хочете довше жити і не знати проблем з серцем і судинами, їжте більше червоної риби, насіння льону, волоських горіхів і інших продуктів, в яких багато важливих омега-3 кислот.

Джерело

Поділись


Новини партнерів