Експерти розповіли, яку рибу купувати не можна

Риба в нашому раціоні дуже смачний, цінний і корисний продукт, тому що містить безліч вітамінів і мінералів. Однак, важливо дивитися на її свіжість, інакше є ризик завдати здоров’ю серйозної шкоди. Які ознаки вказують на те, що рибу купувати ні в якому разі не можна пише agronews.ua.

Риба з мутними очима. При купівлі риби зверніть увагу на її очі, якщо вони помутніли — значить вона довгий час лежить на прилавку, а значить її свіжість під питанням, як і її смак. Не варто ризикувати здоров’ям.

“Непружна” риба. Експерти кажуть, що в магазині перед тим, як придбати продукт, потрібно його помацати. Наприклад, “пружність” риби буде вказувати на те, що вона свіжа. Якщо ж при натисканні пальцем ви не відчуваєте опору, значить продукт довго лежить на прилавку.

Риба з потемнілими зябрами. Це ще одна ознака, за яким можна визначити, наскільки риба свіжа. Придивіться до її зябер, якщо вони потемніли й не блищать, значить продукт зіпсувався. Якщо ж зябра яскраво-червоного кольору — значить рибу можна купувати.

Риба зі зламаним хвостом. Експерти кажуть, що у свіжої риби тіло повинно бути ціле. Якщо ж у неї, наприклад, немає хвоста або присутня якась “аномалія”, то цілком ймовірно, що вона хворіла і відповідно в їжу її вживати не варто.

Риба з дивним запахом. Звичайно ж, перша ознака, за якою можна визначити свіжість риби — це її запах. Якщо він специфічний (не пахне лускою або тванню) це означає, що продукт несвіжий, особливо, коли запах дуже різкий і стійкий.

Поділись


Новини партнерів