Названо популярні продукти для здоров’я та очищення печінки

Печінка виконує безліч життєво важливих функцій в організмі, в тому числі виводить токсини і шкідливі речовини з крові. Для нормального функціонування цього органу потрібна велика кількість поживних мікроелементів, багато з яких можна отримати, скорегувавши раціон харчування. Фахівці розповіли, які продукти корисні для печінки.

Зелений чай

Згідно з даними вчених з Японії, щоденне вживання зеленого чаю покращує показники здоров’я печінки. Це пояснюється наявністю в напої великої кількості антиоксидантів, а також сполуки під назвою катехін, пише MitoQ.

Хрестоцвіті овочі

До хрестоцвітних овочів відносяться броколі, цвітна капуста, брюссельська капуста. Вони є відмінним джерелом глутатіону, який запускає ферменти печінки, що очищають від токсинів. Крім того, вживання хрестоцвітних овочів збільшує вироблення глюкозинолату, що допомагає виводити канцерогени.

Куркума

Куркумін є активним інгредієнтом куркуми і володіє потужними біологічними властивостями. Ця спеція допомагає ферментам, що виводить токсини, і містить антиоксиданти, що відновлюють клітини печінки.

Цитрусові

Цитрусові є основним джерелом вітаміну С, стимулюють роботу печінки і сприяють виведенню токсинів. Грейпфрут особливо корисний, оскільки він містить два основних антиоксиданти: нарингін і нарингенін. Вони захищають печінку від пошкоджень, зменшуючи запалення.

Буряк

Буряк також містить вітамін С і клітковину, які є природними очисними засобами для травної системи. Крім того, буряк допомагає розщеплювати токсичні речовини і виводити їх з організму.

Часник

У часнику багато сірки, яка активує ферменти печінки. Також він містить велику кількість селену, який підвищує рівень природних антиоксидантних ферментів і допомагає печінці боротися з ушкодженнями, викликаними окислювальним стресом.

Волоський горіх

Волоські горіхи є хорошим джерелом глутатіону, омега – 3 жирних кислот і амінокислоти аргініну, яка підтримує нормальне очищає дію печінки.

Оливкова олія

Органічні олії холодного віджиму, такі як оливкова, конопляна і лляна, надають відмінну підтримку печінки, допомагаючи виводити токсини з організму. Також було показано, що оливкова олія знижує рівень жиру в печінці.

Джерело

Поділись


Новини партнерів