Медики розповіли, як розпізнати знижену активність щитовидної залози

Лікарі розповіли про ознаки, за якими можна визначити знижену активність щитовидної залози. Згідно з твердженням медиків, найчастіше симптоми можуть приписувати іншим хворобам.

Щитовидна залоза несе відповідальність за отримання енергії клітинами організму людини. Вона задіяна в більшості метаболічних процесів. При порушенні функціонування залози по виробленню тиреоїдних гормонів тироксину (Т4) і трийодтироніну (Т3) виникає проблема з енергетичним обміном, гальмуються метаболічні функції. Якщо не виявити проблеми з роботою щитовидної залози своєчасно, то можна спровокувати вторинні ознаки, наприклад, високий артеріальний тиск, безпліддя.

У людей з гіпотиреозом формується низький рівень гормонів. Найчастіше це проявляється в безпричинній втомі, підвищеній мерзлякуватості, збільшенні ваги, повільному пульсі, сухій шкірі, ламких волоссі, схильності до набряків особи, затримці води в тілі, запорах, газах, складнощах з концентрацією уваги, депресивному стані.

Читайте також: Головні ознаки шизофренії перерахував експерт
Негативні ознаки посилюються з перебігом захворювання – гіпотиреоз, який не виявлено і не коригується, здатний провокувати зниження функціонування щитовидної залози. Проблема часто може бути виявлена у жінок. Також на роботу щитовидної залози може впливати діабет 1 і 2 типу, аутоімунні хвороби. Важливо звертати увагу на вік і генетику. Люди старше 60 років повинні постійно проходити перевірку показників гормонів щитовидної залози.

Джерело

Поділись


Новини партнерів