Кухонна сіль є підсилювачем смаку – її додають практично в усі страви. Вчені вирішили з’ясувати, як цей продукт впливає на серце.
Кухонна сіль, якою ми зазвичай приправляємо їжу, містить натрій. Натрій, якщо його приймати часто і у великих кількостях, може привести до цілого ряду серцево-судинних проблем, включаючи гіпертонію, пише Medical News Today.
Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) стверджує, що людина не повинна споживати більше, ніж два грами натрію в день, що становить близько п’яти грамів солі.
Американська асоціація серця (AHA) рекомендує не більше 2,5 грамів натрію в день, хоча її фахівці стверджують, що ідеальне споживання становить не більше 1,5 грамів в день для дорослого.
Читайте також: Зробити зелений чай максимально корисним допоможе проста хитрість
Вчений Ендрю Менте і його колеги провели дослідження серед 94 тис. осіб у віці 35-70 років з метою встановити, скільки натрію дійсно занадто багато для здоров’я серця.
Експерти виявили, що високе споживання натрію насправді призводить до підвищеного ризику серцево-судинних захворювань та інсульту. Однак лише в тих групах, де середнє споживання для дорослої людини перевищує п’ять грамів на день – це становить близько 2,5 чайних ложок кухонної солі, пояснюють дослідники.