Вчені назвали дієту, яка збільшує ризик раптової смерті

Нове дослідження підтвердило висновки про те, що регулярне вживання смаженої їжі, м’яса, солодких напоїв та обробленої їжі може збільшити ризик раптової смерті через проблеми з серцем. Своїми висновками вчені поділилися в Journal of the American Heart Association.

У дослідженні використовувалися дані за період з 2003 по 2007 рік від 21 тис. людей у віці 45 років і старше. Учасники заповнювали опитувальник по харчуванню для визначення особливостей їх дієти і найбільш часто споживаних продуктів.

Спостереження тривало в середньому десять років, кожні півроку учасники перевірялися на серцево-судинні захворювання. Серед 21 тис. люддей сталося понад 400 випадків раптової смерті через проблеми з серцем.

Аналіз показав, що учасники, які найбільш регулярно дотримувалися дієти з великою кількістю жирів, м’яса і солодких напоїв, мали на 46% вищий ризик раптової смерті, через проблеми з серцем.

Поділись


Новини партнерів