Для нормальної роботи шлунково-кишкового тракту важлива клітковина.
Однак не всі знають, що це не єдиний позитивне вплив. Споживання достатньої кількості харчових волокон важливе для контролю рівня холестерину в крові.
Жителі більшості країн споживають недостатню кількість клітковини. При цьому збільшити її не так вже й складно. Досить додати кілька продуктів в свій раціон.
Одним з таких варіантів може бути ожина. Всього одна чашка цієї ягоди забезпечує третину денної норми клітковини для жінок. Харчові волокна не тільки допоможуть в контролі холестерину і нормальної роботи кишечника, але і збережуть ситість, що вплине на вагу.
Фахівці відзначають, що зосереджуватися потрібно на розчинній клітковині. Вона присутня в більшості фруктів, овочів і цільнозернових продуктів.