Професор назвав ключові звички, які допоможуть залишатися «здоровими і енергійними» в літньому віці

Оволодівши п’ятьма ключовими звичками, втіленими доктором Річардом Бесдіном, професором медицини і суспільної охорони здоров’я в Університеті Брауна, якому зараз вже вісім десятиліть, ви зможете збільшити тривалість життя.

У свої 80 років доктор Річард Бесдін відчуває себе «таким же здоровим і енергійним», як і десять років тому. Секрет його успіху в старінні? Він живе здоровими звичками.
«Я вірю в силу середземноморської дієти», – сказав він, маючи на увазі поєднання італійських і грецьких страв. Рослинна дієта включає свіжі фрукти, овочі, цільнозернові продукти і корисні жири. Мені подобається думати про середземноморську дієту, як про звичний спосіб життя, а не про строгий план, якого потрібно дотримуватися», – пояснив професор Бесдін.

Для тих, хто хоче щомісяця побалувати себе біфштексом на кісточці, зробіть це. Але намагайтеся уникати оброблених продуктів і фаст-фудів», – попередив професор, додавши, що морепродукти, нежирне м’ясо і горіхи – найкраща альтернатива.

Основні продукти середземноморської дієти:

  • лосось;
  • сардини;
  • тунець;
  • оливкова олія першого віджиму.

Рух

«Всього 30 хвилин ходьби кожного дня можуть мати значення», – сказав Бесдін. – «Почніть рухатися вже сьогодні і продовжуйте в тому ж дусі. Це може допомогти продовжити життя на роки».

Ще одна порада лікаря Бесдіна – кинути курити і назавжди забути навіть про вейп, адже це має смертельні наслідки.

Професор додав, що профілактика може зупинити проблеми зі здоров’ям на ранній стадії. Регулярно відвідуючи лікаря, ви можете контролювати рівень холестерину і кров’яний тиск.

Лікар Бесдін рекомендує щорічно проходити медичний огляд, і його остання порада – захистити ваше психічне здоров’я.

«Осмислення хобі та спілкування з іншими людьми можуть мати сильний вплив на ваше психічне благополуччя і щастя».

Поділись


Новини партнерів