Цитрусові, в тому числі грейпфрут, апельсини і лимони, можуть сприяти зниженню артеріального тиску.
Цитрусові володіють антигіпертензивними властивостями. Просте сліпе рандомізоване перехресне дослідження за участю 22 здорових пацієнтів у віці 18-59 років показало, що після вживання 500 мл / день комерційного соку китайських цитрусових кров’яний тиск знизився, в той час як натуральний апельсиновий сік не показав значних ефектів.
Банани -це один з фруктів, який широко відомий як хороше джерело калію, але менш відомо, що гранати також є багатим джерелом.
Згідно Healthline, гранати можуть містити близько 666 мг калію (422 мг в банані).
У дослідженні, опублікованому в Національній медичній бібліотеці США Національних інститутів здоров’я, були вивчені фрукти і їх вплив на гіпертонію.
У дослідженні зазначається: “Дієти, багаті фруктами, продемонстрували ефективність в контролі артеріального тиску. Механізми, за допомогою яких фрукти і овочі можуть допомогти контролювати кров’яний тиск, розрізняються залежно від змісту в них калію, флавоноїдів і поліфенолів, а також вмісту клітковини”. Було показано, що рівні калію в сироватці обернено пропорційні артеріального тиску, при цьому антигіпертензивні дієтичні втручання сприяють зниженню споживання натрію і збільшення споживання калію, щоб поліпшити співвідношення натрію і калію в раціоні”.