Харчування при артриті: дієтолог Ненсі Кларк перерахувала, що потрібно включити в протизапальну дієту

Артрит – поширене захворювання. Якщо вам поставили діагноз артрит, зміна дієти може істотно вплинути на стан ваших хворих суглобів. Дієтолог Ненсі Кларк розповіла про ецективнну протизапальну дієту.

Фрукти і овочі багаті антиоксидантами

Ці хімічні речовини діють як природна захисна система організму і допомагають нейтралізувати нестабільні молекули, звані вільними радикалами.

“Дослідження показали, що отримання потрібної кількості вітамінів допомагає запобігти запальному артриту і зберегти здоров’я суглобів”, – говорить Кларк.

Горіхи і насіння

Горіхи і насіння можуть принести велику користь людям з артритом. Експерти наполегливо рекомендують дієту, багату горіхами і насінням, так як вони допомагають пригнічувати запалення в організмі.

Омега-3 взаємодіють з імунними клітинами, що називаються лейкоцитами, і ферментами, відомими як цитокіни, які відіграють ключову роль в запальній реакції організму.

За словами дієтолога, жирні кислоти омега-3 пригнічують запалення в зародку, перш ніж воно спалахне.

«Вони дійсно допомагають зменшити запалення в організмі на клітинному рівні».

Кальцій і вітамін D

Кальцій є невід’ємною частиною побудови і захисту міцних кісток, що робить його важливою речовиною для людей, які страждають від болю в суглобах.

Експерти радять включати в свій день як мінімум три порції продуктів, що містять кальцій, намагаючись вибирати продукти з низьким вмістом жиру, щоб знизити споживання насичених жирів.

Кальцій міститься в молочних продуктах, таких як знежирене молоко, йогурт і сир, зелені листові овочі, соєві продукти з додаванням кальцію, мигдаль і деякі види риби.

“Кальцій і вітамін D працюють разом, щоб захистити кістки. Кальцій допомагає будувати і підтримувати кістки, а вітамін D допомагає організму ефективно засвоювати кальцій”.

Поділись


Новини партнерів