Високий кров’яний тиск: два види робіт на дачі захистять від гіпертонії

Підвищений тиск є дуже поширеною патологією, при цьому багато хто навіть не здогадується про наявність у них гіпертонії, пише Daily Express. Лікарі наголошують на важливості діагностування високого тиску на ранніх стадіях, так як з часом підвищується ризик інсульту і серцевого нападу. Гіпертонія створює навантаження на кровоносні судини і, як наслідок, на весь організм.

На думку фахівців, найкращим способом регулювати кров’яний тиск є природна фізична активність. Не обов’язково бігати підтюпцем або займатися плаванням, можна робити вправи під час роботи по господарству. Як стверджує старший фізіолог AXA Health Деніел Крейг, стрижка газону або перекопування землі особливо корисні для захисту від гіпертонії.

“Аеробні вправи, які включають в себе більшість видів діяльності, що викликають помірну задишку, можуть допомогти знизити артеріальний тиск до 10% “, – заявив Крейг. За його словами, до таких навантажень відноситься біг підтюпцем, їзда на велосипеді, стрижка газону або танці. При цьому фахівець наголосив, що спочатку необхідно проконсультуватися з лікарем, який вирішить, чи безпечне для вас те чи інше навантаження.

Джерело

Поділись


Новини партнерів