Лікарі попередили про страшні наслідки вживання газованої води

Вплив газованих напоїв на організм людини куди небезпечніший, ніж здавалося.

Британський дієтолог, доктор медичних наук і консультант з харчування в Oh So Spotless Бріттані Люберк каже, що в газованих напоях міститься величезна кількість кофеїну, вони викликають звикання і негативно впливають на роботу мозку.

Постійне вживання кофеїну, що міститься в газованій воді, може привести до хімічних змін в мозку, через які вам і вашому мозку буде хотітися пити її знову і знову, – говорить Бріттані в своєму дослідженні.

Раніше вважалося, що газовані напої можуть негативно вплинути лише на фігуру через високий вміст цукру в їх складі. Але в 2017 році лікар Кріс Ейрі опублікував свої дослідження в журналі Sleep Health, де говорилося, що газовані напої, в складі яких є кофеїн, впливають на тривалість сну, а з віком здатні негативно впливати на пам’ять.

Вчені провели експеримент на щурах. Їм тривалий час давали пити замість звичайної води газовану. Незабаром вчені помітили, що тварини не могли сприймати нову інформацію, а також втратили частину вже засвоєної. Лікарі вирішили перевірити свою теорію і підселили до них нову партію щурів, які раніше не вживали солодощі. В ході зміни раціону тварини-ласуни також почали відчувати проблеми із запам’ятовуванням нових даних. Пізніше щурів обстежили на томографі, і виявилося, що обсяг їх мозку зменшився на 2%.

Вживання газованих напоїв без цукру і кофеїну теж не вихід. Американський вчений Емілі Нобл каже, що зловживання цими напоями провокує розвиток деменції.

Дослідження 2017 року завершилося висновком, що вживання дієтичних газованих напоїв пов’язане зі збільшеним ризиком інсульту і деменції, – зазначає вчений в своїх роботах.

Вчені впевнені, що будь-яка газована вода негативно впливає на організм, тому краще взагалі виключити її зі свого раціону.

Поділись


Новини партнерів