Ендокринолог розповіла, кому варто побоюватися помідорів

Томати користуються популярністю не тільки завдяки своєму виразному смаку, але й в зв’язку з насиченістю різними вітамінами, зокрема вітаміном С. Однак, деяким людям краще виключити цей овоч зі свого раціону, щоб не нашкодити своєму здоров’ю.

Альбіна Комісарова, лікар-дієтолог і ендокринолог, розповіла, коли томати і цитрусові необхідно прибрати з повсякденного раціону. Вона пояснила, що ці плоди сприяють появі печії у деяких людей. Якщо такий ефект має місце після вживання томатів і цитрусових, їх варто прибрати зі свого раціону назовсім. Звичайно, такий вплив проявляється далеко не на всіх, і пов’язаний він виключно з індивідуальними особливостями.

Також існує думка, що помідори містять багато дубильної кислоти, що підвищує загальну кислотність шлункового соку. І нібито її концентрація призводить до серйозних захворювань шлунково-кишкового тракту. Експерт спростувала це судження про негативний вплив овочу на шлунково-кишковий тракт. Вона пояснила, що кількість і насиченість шлункового соку організм регулює тільки відносно тієї їжі, яка в нього надходить. Жоден продукт не може самостійно спровокувати гастрит або виразку. Те ж саме стосується і цитрусових.

Поділись


Новини партнерів