Йогурт – універсальний продукт, який можна використовувати в чистому вигляді або доповнювати його фруктами і ягодами. Велике дослідження, опубліковане в American Journal of Hypertension, показало, що це не єдина причина включати його в свій раціон. Вчені встановили, що вживання двох або більше порцій йогурту в тиждень пов’язане зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань.
Дослідники з Бостонського університету і Гарвардської медичної школи вивчили дані понад 55 тис. жінок з високим кров’яним тиском у віці від 30 до 55 років і 18 тис. чоловіків у віці від 40 до 55 років. Кожен учасник вів щоденник харчування і повідомляв про всі медичні діагнози.
Дослідження показало, що серед чоловіків, які вживали дві і більше порцій йогурту в тиждень, на 19% був знижений ризик серцевого нападу. Для жінок було виявлено ще більше зниження – на 30%. Ризик розвитку ішемічної хвороби серця знизився на 20% без прив’язки до статі.