Експерти розповіли про шкідливі властивості розчинної кави

Багато людей вибирають розчинну каву, бо її приготування займає буквально хвилину. Тільки такий «зручний» напій здатний не стільки зарядити бадьорістю, скільки нашкодити організму. Такою думкою поділилася Єлизавета Тихонова, експерт з чаю та кави.

Експерт в розмові з Nation News пояснила, що така кава зовсім не володіє ніякими корисними властивостями. Тихонова пояснює, що час кипіння звичайної кави становить 27 секунд. Такий термін необхідний для того, щоб напій набув певної кондиції. Однак для того, що зробити розчинну каву на виробництві її варять близько 5-9 годин.

В результаті такого процесу виходить «муть», яка потім висушується. З висушеної сировини і роблять розчинну каву, хоча такий напій складно назвати кавою, помітила Тихонова.

Експерт зазначила, що легкий смак від кавових зерен, можливо, і залишиться, але корисних властивостей ніяких не буде. Крім того, вона додала, що склад такого напою містить багато таких речовин, які зазвичай вживати людина не буде. Тому економлячи свій час, важливо не робити це на шкоду власному здоров’ю. До речі, недавно було опубліковано дослідження про користь кави в боротьбі з депресією для жінок .

Поділись


Новини партнерів