Як схуднути без дієти і спорту: Способи завжди залишатися у формі

Якщо немає можливості активно займатися спортом і рахувати калорії, скинути кілька кіло і підтримувати вагу в нормі допоможуть прості правила

У кожного свої методи схуднення: хтось на тиждень обмежує себе в солодощах, інші шукають спосіб, як схуднути за допомогою харчової плівки або бігу, а деяким допомагає правильний раціон в комплексі з фізичними вправами. Depo.ua розповість про універсальні правила, як схуднути без дієти та спорту і не набрати після цього зайву вагу.

Чому жорсткі дієти не працюють

Замислюючись, як схуднути без спорту, багато хто придивляється до жорстких дієт: мовляв, трохи дисципліни – і результат гарантований. Однак не секрет, що суворі обмеження в харчуванні не дозволяють зберегти результат надовго. Вага дійсно знижується, але при будь-якому зриві або стресовому стані зайві кілограми повертаються.

Страждає і нервова система. Людина на жорсткій дієті сильніше схильна до ризиків зриву, страждає від перепадів настрою і неможливості сфокусуватися, у неї з’являється слабкість і головний біль.

Також дуже жорсткі умови можуть позначитися на здоров’ї та призвести до порушень харчової поведінки. З дієти завжди важливо правильно виходити, поступово додаючи до раціону раніше заборонені продукти, але деякі кидаються в усі тяжкі, і під приводом “я ж схуд (-ла)”, імпульсивно скуповують солодощі, швидкоїжу і все те, на що раніше були обмеження. Тим самим ставлять під загрозу травну систему, яка відвикла від таких навантажень, а знижена вага при цьому повертається.

Як швидко схуднути без дієти

Існує багато способів скинути вагу без дієти, бігу і тренувань у спортзалі. Для цього потрібно запастися терпінням і дотримуватися кількох правил.

Дотримуйтеся режиму харчування

Привчіть організм отримувати їжу регулярно, в один і той самий час. Це допомагає підтримувати обмін речовин на оптимальному рівні та контролювати голод, що зменшує ризик накопичення зайвих кілограмів. Робіть проміжки між їжею в три-чотири години й уникайте перекусів, оскільки саме вони часто і стають причиною набору зайвої ваги.

Висипайтеся

Повільний сон пов’язаний з відновленням енерговитрат, саме в глибокій стадії настає повноцінний відпочинок для організму, починає накопичуватися енергія, а більшість м’язів розслабляються. Якщо організм не проходить повільну і швидку фазу сну кілька разів за ніч, може з’явитися дефіцит життєвих сил. Недосипання призводить до пробудження апетиту, адже їжа — це, як і відпочинок вночі, джерело енергії, а організм таким чином намагатиметься компенсувати ресурси.

Уникайте стресу

Тривале перебування в стані стресу може стати причиною гормонального дисбалансу, що стимулюватиме апетит і призведе до збільшення маси тіла. До того ж дехто звик заїдати проблему нездоровими продуктами. Щоб знизити стрес, потрібно навчитися абстрагуватися від того, що відбувається, і надавати значення тільки тому, що дійсно є важливим. Також допоможе медитація або творчість.

Урізноманітніть раціон

Правильне харчування для схуднення — це, перш за все, збалансований раціон: складні вуглеводи допомагають залишатися ситим протягом декількох годин і контролювати тягу до солодощів, білкова їжа притуплює голод, а клітковина прискорює метаболізм. Також можна взяти на озброєння рецепти корисних солодощів.

Пийте зелений чай

Зелений чай допомагає позбутися токсинів і солей важких металів. Він активує їхнє перероблення в печінці й виведення з організму. Завдяки цим властивостям багато хто знає його як засіб для схуднення. Крім того, зелені сорти чаю м’яко пригнічують апетит і практично не містять калорій. Напій прискорює спалювання жирів і знижує кількість цукру в організмі, заспокоює нервову систему, що допомагає легше схуднути без спорту і дієт.

Джерело

Поділись


Новини партнерів