Назвали сім кращих продуктів для здоров’я серця

Зміцнити здоров’я серцево-судинної системи можна за допомогою харчового раціону. Деякі продукти харчування просто необхідні для нормальної кардіо функції. Якщо систематично вживати помідори, часник, ягоди та деякі інші продукти, це підтримає вашу серцево-судинну систему.

Серцево-судинні захворювання є причиною №1 смертності в світі. Раціон харчування може вплинути на здоров’я серця. Наприклад, важливо уникати рафінованих вуглеводів, цукру, підсолоджувачів з фруктозою. Які харчові продукти корисні для серцевої функції?

Часник

Введення часнику в раціон – чудовий варіант профілактики серцево-судинних недуг. Часник сприяє зниженню ризику наступних кардіо проблем: артеріального тиску, показника ліпідів і рівня глюкози в крові. Вживати часник корисно для зниження окислення ліпопротеїнів низької щільності ( ЛПНЩ ) – головної причини кардіологічних хвороб.

Морські продукти

До складу риби (лосось, сардини, скумбрія) входять протизапальні омега-3 жирні кислоти, що позитивно впливають на функції серця. А ейкозапентаєнова (EPA) і докозагексаєнова кислоти (DHA), присутні в морепродуктах, дозволяють зменшити запалення і знизити вміст тригліцеридів.

Корисно вживати як мінімум 2 порції продуктів, насичених омега-3, в тиждень.

Льняне насіння

Розчинна камедь в насінні льону працює в регуляції показника холестерину. Крім того, насіння багате клітковиною, омега-3 і альфа-ліноленової кислотою (ALA), що дозволяє зняти запалення артерій. Ці крихітні електростанції мають в складі фітоестрогени, що дає знизити ймовірність захворювань серця.

Оливкова олія

Оливкова олія першого віджиму корисна для здоров’я серця. Її кардіозахисний ефект викликаний біоактивними речовинами і каротиноїдами (бета-каротин). Ці антиоксиданти зменшують запалення, яке загрожує розвитком кардіологічних патологій.

Висока концентрація мононенасичених жирних кислот в комбінації з токоферолами і поліфенолами – ось що необхідно для здоров’я судин і артерій. Мононенасичені жирні кислоти дають знизити показник тригліцеридів, а антиоксиданти знижують навантаження на артерії, забезпечуючи їх необхідними з’єднаннями.

Ягоди

Ягоди містять високий відсоток поліфенолів, поживних сполук і клітковини, дозволяють знизити вірогідність кардіологічних патологій. Введення ягід в раціон допоможе знизити окислення ЛПНЩ і зміцнити антиоксидантні властивості плазми – два фактора зниження ризику захворювань серця.

Чорниця містить високу концентрацію поліфенолу, який має антиоксидантний ефект. Це покращує стан серця і судин. Поліфеноли і незамінні жирні кислоти в малиновому насінні також мають захисні властивості.

Шпинат

Нітрати в складі шпинату покращують функцію ендотелію і знижують тиск.

Томати

Томати покращують маркери кардіологічних хвороб (це стосується функції ендотелію, ліпідів крові і артеріального тиску).

Лікопін, який входить до складу томатів, знижує ризик інсульту до 26%.

Поділись


Новини партнерів