Напій, який позбавляє від жиру на животі

В організмі є два основних типи жиру – вісцеральний і підшкірний. Перший має набагато більш зловісні наслідки, тому що він зберігається поруч з життєво важливими органами тіла, такими як печінка і кишечник. Таким чином, накопичення вісцерального жиру може порушувати функції організму, викликаючи хронічні ускладнення, такі як діабет і хвороби серця.

На щастя, ви можете зменшити кількість вісцерального жиру, випиваючи збагачений катехіном зелений чай, як показують дослідження. Катехіни – це рослинні хімічні речовини, які, як вважається, сприяють позитивному впливу чаю.

Вплив збагаченого катехіном зеленого чаю на дорослих китайців з високою часткою абдомінального вісцерального жиру було оцінено в дослідженні, опублікованому в Journal of Functional Foods.

Що з’ясували дослідники?

Середня площа вісцерального жиру, маса тіла і жирові відкладення були значно зменшені при лікуванні збагаченим катехіном зеленим чаєм, але ці ефекти були помічені в контрольній групі при аналізі наборів протоколів.

Зменшення на 12 тижні площі вісцерального жиру в групі катехінів було більше, ніж у контрольній групі.

“Таким чином, споживання збагаченого катехіном напою з зеленого чаю протягом 12 тижнів викликало втрату вісцерального жиру у дорослих китайців з високою часткою вісцерального жиру в черевній порожнині”, – уклали дослідники.

Точні механізми, які пов’язують споживання зеленого чаю зі зниженням жирових відкладень, все ще досліджуються. Однак дані лабораторних досліджень показали, що зелений чай грає важливу роль в метаболізмі жирів, скорочуючи споживання їжі.

Дані також свідчать про те, що зелений чай пригнічує адіпогенез – процес, за допомогою якого розвиваються і накопичуються жирові клітини, тобто адипоцити.

Інші ключові поради включають в себе:

1. Вживайте знежирені молочні або соєві напої, збагачені кальцієм.
2. Їжте більше квасолі, бобів, риби і яєць.
3. Їжте невелика кількість ненасиченого масла.
4. Пийте від шести до восьми склянок води щодня.
5. Уникайте додавання солі або цукру в їжу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів