Червоне м’ясо і бекон викликають серцеву недостатність у чоловіків

Учені з Американської кардіологічної асоціації провели дослідження і дійшли висновку, що чоловіки, які вживають червоне м’ясо та шинку й бекон, частіше помирають від серцевої недостатності.

– Дослідження, опубліковане Американською кардіологічною асоціацією, показало, що чоловіки, які їдять помірну кількість обробленого червоного м’яса, такого як бекон і шинка, можуть збільшити ризик серцевої недостатності та смерті від серцевої недостатності, — пишуть в дослідженні.

Вчені рекомендують обмежити вживання червоного м’яса та відмовитися від переробленого.

Онкологи з Національного інституту раку попереджають, що вживання великої кількості червоного м’яса, особливо обробленого промисловим способом або в’яленого, смаженого, копченого може підвищити ризик розвитку колоректального раку (рак товстої кишки).

Джерело

Поділись


Новини партнерів