Чому різка відмова від випивки шкідлива для здоров’я

Вчені довели, що різко кидати пити міцні напої небезпечно для здоров’я

Коли поспішати не варто

Австралійські вчені провели незвичайний експеримент і з’ясували, що різка і абсолютна відмова від алкоголю швидше шкідлива для здоров’я, ніж корисна. Різка зміна способу життя є шоком для організму, він може почати працювати «по-новому» і не завжди правильно.

В ході досліджень виявилося, що невеликі дози алкоголю можуть значно знизити ризик виникнення небезпечного метаболічного синдрому .

Несподіваний експеримент і неочікуваний підсумок

У клінічних випробуваннях австрійських вчених брали участь більше двох тисяч чоловік, яких розділили на дві групи.
Першій групі організатори суворо заборонили пити будь-які алкогольні напої. А ось учасники другої групи могли регулярно вживати 100 грамів будь-якого алкоголю – але ні грама більше.

Через деякий час вчені проаналізували дані про здоров’я добровольців, що беруть участь в експерименті. До кінця заданого терміну з’ясувалося, що у «алкогольної» групи стан здоров’я був значно краще, ніж у тих, хто вимушено відмовився від міцних напоїв.

Чому алкоголь все-таки треба пити?

Крім очевидних результатів експерименту, вчені пояснили користь алкоголю і інші фактори. Виявилося, що регулярне вживання міцних напоїв в розумних дозах дійсно робить здоров’я людини міцніше.

В першу чергу, напої «для дорослих» корисні тим, що знижують вірогідність розвитку метаболічного синдрому. Під цим терміном мається на увазі гормональні порушення, через які існує підвищений ризик розвитку серцево-судинних захворювань і діабету другого типу. Колись вважалося, що даний синдром виникає при відсутності фізичних навантажень і дуже калорійне харчування. А ось як знизити ймовірність його виникнення, медики слабо уявляли.

Примітно, що вчені, які проводили експеримент, встановили і інші позитивні приклади впливу алкоголю на здоров’я. Наприклад, він (знову ж таки – в обмежених дозах!) добре впливає на серцево-судинну систему і знижує ризики виникнення цукрового діабету.

Джерело

Поділись


Новини партнерів