Три зовнішніх ознаки, які говорять про високий рівень цукру і можливий діабет

Коли рівень цукру в крові різко підвищується, організм піддається атаці, і однією з її явних зовнішніх ознак стає зміна стільця.

Діабет 2 типу означає проблеми з виробленням інсуліну або реакціями організму на гормон, що регулює рівень цукру в крові. В результаті він підвищується і може ставати постійно високим. Багато людей живуть із захворюванням, не підозрюючи про це. Але з часом підвищений цукор може завдати організму дуже істотну шкоду, провокуючи проблеми з судинами і внутрішніми органами.

Фахівці називають три зовнішніх ознаки, які говорять про високий рівень цукру і можливий діабет, про це пише видання Express.

Зміна стільця. Терапевт Лондонської загальної практики, Анджела Рай розповіла в інтерв’ю виданню, що діабет 2 типу може викликати пошкодження нервів і посприяти стану вегетативної нейропатії. Дане порушення вражає різні органи, включаючи травну систему, контроль сечового міхура, сексуальну функцію. Лікар заявила, що однією з характерних ознак порушення цукру в крові є більш рідкий або більш частий ніж зазвичай стілець. Але також вегетативна нейропатія може викликати запор.

Ячмінь. Ще одна потенційна зовнішня ознака високого рівня цукру в крові і можливого діабету – це бактеріальна інфекція стафілокока. Зараження ним може привести до появи запалення і характерної червоної шишки на краю повіки. Вчені Медичної школи Джонса Хопкінса констатують, що люди, які страждають на діабет – незалежно від того, відомо їм про це, чи ні – «схильні до підвищеного ризику розвитку ячменю».

Біль в тілі. Підвищення концентрації цукру в крові сприяє також розвитку такого порушення, як периферична невропатія. Воно тісно пов’язане з пошкодженням периферичної нервової системи, що служить передавачем сигналів від головного і спинного мозку іншим частинам тіла. Фахівці Клініки Майо відзначають, що таке порушення часто викликає больові відчуття. При цьому, описуючи біль, пацієнти називають її гострим, колючим, пульсуючим таким, що горить.

Інші ознаки високого рівня цукру в крові включають:

  • виділення більшої кількості сечі, ніж зазвичай, особливо вночі;
  • занадто сильно виражена спрага;
  • втома і млявість;
  • головний біль;
  • затуманений зір.

Експерти нагадують: єдиний спосіб точно підтвердити наявність діабету – це здати аналіз крові на рівень цукру в крові.

Поділись


Новини партнерів