Дожити до 120: вчені знайшли «еліксир» довголіття

Було визначено білок, який може захищати від вікових захворювань

Вчені з Ізраїлю продовжили життя мишам на 30%. Дослідники кажуть, що таким чином можна продовжити й життя людини. Про це інформує Nature communications.

Ізраїльські вчені визначили білок SIRT6. Він не лише впливає на тривалість життя, а й може захищати від вікових захворювань.

Білок SIRT6 регулює багато біологічних процесів, зокрема старіння, ожиріння та інсулінорезистентність. Наукова спільнота почала вивчати вплив цього білку на тривалість життя. Зокрема дослідники з Ізраїлю виявили, що підвищена експресія гена SIRT6 може продовжити життя лабораторних мишей в середньому на 30%.

Вчені провели експеримент з самками та самцями мишей. Їм вдалося не лише продовжити життя гризунам, а й зберегти їм здоров’я і фізичну активність.

Результати дослідження свідчать про те, що підвищена експресія SIRT6 значно посилила захист від різних вікових захворювань, зокрема від раку і хвороб крові.

Важливо, що гризуни залишалися такими ж активними й сильними, як їхні молодші колеги.

Для людей це означає збільшення тривалості життя 90-річної людини до 120 років, – йдеться в дослідженні.

Під час експериментів також виявилось, що миші з підвищеною експресією гена могли отримувати енергію шляхом розщеплення жирів і молочної кислоти.

SIRT6 активізував реакції, ідентичні дієтам, які збільшують тривалість життя.

Джерело

Поділись


Новини партнерів