Кращий вітамін для здоров’я мозку назвав лікар

Мозок є найбільш метаболічно активним органом. Хоча на нього припадає всього 2% маси тіла, він споживає більше 20% від загальних енерговитрат організму. Вплинути на здоров’я мозку може не тільки спосіб життя. Виявилося, в довгостроковій перспективі на його роботі негативно позначаються постійні болі і мігрені. Однак, за словами вчених, впоратися з проблемою може допомогти вітамін B2.

Загальна метаболічна дія вітамінів групи B, поряд з їх роллю в нейрохімічному синтезі, надає особливий вплив на функцію мозку. Наприклад, вітамін В2, також відомий як рибофлавін, покращує його здоров’я і зменшує головні болі. Як пояснив невролог Марк Грін, було доведено, що дефіцит рибофлавіну безпосередньо пов’язаний з мігренями, проте механізм його дії поки так і встановлений. Вчені вважають, що речовина впливає на те, як клітини виробляють енергію, пише Daily Express.

“Серед небагатьох вітамінів, які я використовую у своїй клінічній практиці, він допомагає частіше, ніж інші, які використовують багато неврологи”, – зазначив Грін.

Добрими джерелами рибофлавіну є м’ясо, риба і птиця. Крім того, велика кількість B2 містять нирки, печінку, спаржа, авокадо, артишоки, смородина, гриби і горіхи.

За даними Університету штату Орегон, рекомендована добова доза вітаміну B2 для чоловіків у віці 19 років і старше становить 1,3 мг на день, для жінок – 1,1 мг на день. Вітамін B2 розчинний у воді, тому варто враховувати, що частина його втрачається при приготуванні їжі. Зокрема, при варінні йде приблизно вдвічі більше В2, ніж під час готування на пару або в духовці.

Джерело

Поділись


Новини партнерів