Медики розповіли, що трапиться з організмом при надмірному вживанні чаю

Добре все, що в міру, тому надмірне вживання чаю призведе до негативних наслідків для організму. Ситуацію прокоментували медики, які представляють Київський центр громадського здоров’я.

Чай здатний порушити сон – в ньому міститься кофеїн, який впливає на цикл сну. Він перешкоджає дії мелатоніну (гормону сну). Також при зловживанні цим бадьорить напоєм людина може небажано для себе схуднути – зменшується здатність організму до засвоєння їжі.

Крім того, від чаю у деяких людей виникають печія і дискомфорт в шлунково-кишковому тракті. Кофеїн збільшує рівень кислоти в шлунку, що призводить не тільки до самої печії, але і до занепокоєння і здуття живота.

Надмірне споживання напою викликає головні болі, причому це стосується не тільки чаю, але і будь кофеїновмісної альтернативи. У деяких людей спостерігається нудота, особливо, якщо чай був заварений на молочній основі.

Такий ефект пов’язаний з дубильними речовинами. Вони дратують травну тканину і можуть спровокувати здуття, біль і дискомфорт в животі.

Спочатку в далекі часи люди використовували чай в якості лікарського засобу, широке поширення напій отримав під час китайської династії Тан. Цікавий факт: найдавніший чайний лист датується приблизно 2100 роком до нашої ери і був знайдений при розкопках мавзолею Хан Ян Лін на початку XXI століття.

Джерело

Поділись


Новини партнерів