Вчені: повна відмова від солі може призвести до інфаркту

Повна відмова від солі загрожує небезпечними наслідками, якщо тільки таку дієту вам не прописав лікар (наприклад, при захворюванні нирок).

Останнім часом медики б’ють на сполох у зв’язку з тим, що люди їдять занадто багато солі, збільшуючи добову норму (п’ять грамів) в кілька разів. Особливо це небезпечно для гіпертоніків.

Так як в пресі все частіше з’являються матеріали, в яких йдеться про те, що солити взагалі нічого не треба, що солі достатньо в овочах і так далі, люди починають зовсім від неї відмовлятися, вважаючи, що таким чином приносить користь своєму організму.

Однак робити цього не можна, оскільки дефіцит натрію веде до головного болю, м’язової слабкості, судом, нудоти, порушення травлення, зниження тиску, запаморочення, в перспективі – до інсульту чи інфаркту, відзначають лікарі.

Потрібно пам’ятати, що все добре в міру.

За словами кардіолога Сергія Бойцова, існує оптимальний тиск, при якому можна жити, не побоюючись інсульту або інфаркту. Йдеться про значення менше 140 на 90, а взагалі краще прагнути до тиску 130 на 80 і нижче. В першу чергу, необхідно привести в порядок свою вагу і позбутися від великого живота, якщо він є.

Поділись


Новини партнерів