Попередити розвиток хвороб серця можна за допомогою щоденного вживання склянки молока

Якщо ви будете вживати по одній склянці молока на день, це допоможе захиститися від серцево-судинних захворювань. У любителів молока ймовірність розвитку коронарних хвороб або інсультів знижується на 14 %.

Щоденна склянка молока істотно знижує небезпеку розвитку хвороб серця, як показало нове міжнародне дослідження. Його автори встановили, що любителі молока мають знижений показник холестерину, який блокує артерії і призводить до інфарктів або інсультів.

Люди, що вживають молоко щодня, знижують ризик розвитку коронарних захворювань серця на 14 %, як продемонстрував аналіз записів про здоров’я понад 2 млн британців і американців. Ці висновки опубліковані на тлі появи нових доказів того, що вживання молочних продуктів дійсно корисне для здоров’я. Цікаво, що раніше вчені стверджували зворотне — молоко і молочні продукти є шкідливими.

При цьому автори дослідження не змогли виявити зв’язок між регулярним вживанням молока і збільшенням показників холестерину. Відзначимо, що у шанувальників молока частіше була зайва вага, яка загрожує ожирінням, діабетом та іншими розладами метаболізму. Але доказів зв’язку молока і діабету не виявлено. Зате молоко допомагає зміцнювати здоров’я кісток і забезпечує організм вітамінами та білками.

Джерело

Поділись


Новини партнерів