Здуття живота: британський дієтолог розповів, як уникнути неприємного болю, викликаного газами

Здуття живота – поширена скарга, яка зазвичай викликана вживанням певних продуктів або занадто швидким вживанням їжі. Але ви можете захистити себе від болю в животі, просто внісши кілька змін в свій раціон. Ось як уникнути здуття живота.

За даними Національної служби охорони здоров’я Великобританії, те, що ви зазвичай відчуваєте здуття живота після рясної їжі, не означає, що вам потрібно регулярно з цим справлятися. Є три простих способи захистити себе від здуття живота, в тому числі регулярно пережовувати їжу, їсти повільніше і навіть приймати певні добавки.

Дієтолог BIO360 Дженні Логан:

“Здуття живота, часто супроводжується бурчанням і болем, може бути дуже незручним і неприємним. Найбільш частими причинами цієї проблеми, як правило, є погане травлення, запор і/або низький рівень корисних бактерій в товстому кишечнику. Всім відомі ознаки здуття живота – ми можемо прокидатися з плоским животом, який потім здувається протягом дня, часто після вживання їжі”.

Пережовуйте їжу

За словами дієтолога, хороше травлення починається в роті, а не в шлунку. Наскільки ефективно ми пережовуємо їжу, а також те, яку їжу обираємо, буде впливати на наше травлення.

Жування важливе, тому що воно дозволяє шлунку знати, що їжа вже в дорозі, що згодом викликає вироблення травних ферментів.

Насолоджуйтесь їжею

Максимально використовуйте ароматизатори в їжі, тому що ваш шлунок буде реагувати на неї. Наприклад, гіркі смаки, такі як рукола або цикорій, стимулюють травлення. Але відносно м’яка або солодка їжа знижує стимуляцію травлення. Намагайтеся не їсти в дорозі або перед телевізором.

Піклуйтеся про свій мікробіом

У вашому кишечнику живе понад 100 трильйонів різних бактерій. Бактерії забезпечують правильне травлення, допомагають засвоєнню поживних речовин і підтримують здорову роботу кишечника. Додавання в свій раціон певних бактеріальних добавок може допомогти захистити від здуття живота.

Найкращі типи бактерій: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus і Bifidobacterium animalis subpecies lactis.

Поділись


Новини партнерів