Гіпертонія: кращий продукт, який може знизити артеріальний тиск

Артеріальний тиск ще більше підвищується за рахунок споживання натрію (тобто солі); банани містять калій, мінерал, який може знизити рівень солі в організмі, тому фрукти є ідеальним доповненням до здорового харчування. Однак для тих з вас, хто ненавидить смак або текстуру банана, який ще фрукт вам може сподобатися, щоб знизити рівень артеріального тиску?

Відповідь можна знайти в дослідженнях. Американський журнал клінічного харчування процитував дослідження, в ході якого було вивчено харчування понад 110 000 чоловік. Дані були зібрані за допомогою напівкількісного опитувальника по частоті прийому їжі, в якому учасники перераховували, які продукти, і в якій кількості, вони їли.

За 16-річний період понад 34000 осіб захворіли на гіпертонію.

Аналізуючи дані, з’ясувалося, що у тих, хто їв ягоди, такі як полуниця або чорниця, ризик гіпертонії знизився на вісім відсотків.

Що таке гіпертонія?

Гіпертонія – це медичний термін, що позначає високий кров’яний тиск.

Ягоди містять антиоксидантне з’єднання, відоме як антоціани, яке, як вважається, допомагає знизити тиск.

Факти про гіпертонію

Національна служба охорони здоров’я Великобританії заявила, що гіпертонія збільшує ризик серцевого нападу або інсульту. Гіпертонія рідко має які-небудь помітні симптоми – єдиний спосіб дізнатися це – перевірити артеріальний тиск.

При використанні тонометра вважається, що підвищений тиск становить 140/90 мм рт. ст. і вище.

Будь-яке значення вище 120/80 мм рт. ст., але нижче 140/90 мм рт. ст. може означати, що ви схильні до ризику розвитку високого артеріального тиску. З огляду на серйозні небезпечні для життя ризики, пов’язані з цим захворюванням, корисно привести ваші свідчення в «ідеальний» діапазон.

Заходи щодо зміни способу життя включають скорочення вживання алкоголю і кофеїну, регулярні фізичні вправи і зниження ваги, якщо у вас надмірна вага.

Поділись


Новини партнерів