Користь грибів для здоров’я

Гриби в раціоні українців присутні століттями, це один з найулюбленіших продуктів. Але чи знаєте ви про те, що часом гриби творять справжні дива?

Так, деякий час тому вчені встановили, що гриби здатні пригнічувати ріст пухлин грудей і простати в культурах клітин у тварин. Невелике клінічне дослідження на пацієнтах з пухлинами передміхурової залози продемонструвало ці чудові властивості грибів.

Гриби є основним джерелом антиоксиданту селену. Він захищає клітини організму від пошкоджень, які можуть призводити до хронічних хвороб. Селен також зміцнює імунну систему.

Гриби часто виходять досить ситними. Дослідження показують, що за рахунок їх низької калорійності і здатності довгий час перетравлюватися, гриби допомагають людині зберігати відчуття ситості і тим самим захищатися від переїдання. Значить, гриби сприяють схудненню.

А ще це ідеальний продукт з низьким вмістом насичених жирів і натрію. Властивий грибам смак умами врівноважує відчуття солоності і дозволяє використовувати менше солі при приготуванні страв.

Джерело

Поділись


Новини партнерів