Побічні ефекти кави: чому не варто зловживати напоєм

Перерви на каву протягом дня для багатьох є нормою, проте фахівці стверджують, що занадто багато кофеїну шкодить здоров’ю. Американський Національний інститут по боротьбі зі зловживанням наркотиками попереджає, що кава може викликати залежність.

Незважаючи на те, що з наукової точки зору напій не викликає звикання, після різкої відмови від неї у людини може трапитися синдром відміни.

Симптоми: втома, головні болі і безсоння. При цьому негативні прояви можуть бути і при вживанні занадто великої кількості кофеїну, в їх числі підвищене занепокоєння і порушення сну.

Крім того, з особливою обережністю до кави потрібно ставитися людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. А тим, хто страждає кислотним рефлюксом або печією, краще повністю відмовитися від нього.

У більшості людей час від часу буває печія, але, якщо проблема виникає знову і знову, кава може її погіршити. Навіть перехід на каву без кофеїну не допоможе при розладах шлунка після вживання цього напою.

Хоча кава і може чинити негативний вплив на організм, дослідження показують, що в невеликих кількостях вона корисний для здоров’я. Наприклад, вчені з Університету Флориди з’ясували, що вживання кави в дорослому віці на 70% знижує ймовірність розвитку деменції. Також, згідно з деякими дослідження, напій може знизити ризик раку порожнини рота.

Джерело

Поділись


Новини партнерів